Proizvodi

Naš cilj je da ponudimo najbolje ajurvedske proizvode iz oblasti biljnih i mineralnih dodataka ishrani, kozmetike i lične higijene i da predstavimo neke od vrhunskih tehnika joge, meditacije, disanja, fizičkih vežbi i sva druga teorijska i praktična znanja koja ajur-veda nudi za stvaranje harmoničnog, zdravog i dugog života.

Kozmetika

Ekstrakti odabranog bilja poboljšavaju sjaj, zategnutost i strukturu kože, "peglaju" bore, uklanjaju fleke, mrlje i nečistoće. Ajurvedsku kozmetiku koristile su najpoznatije lepotice Starog sveta – od Indije, preko Persije i Grčke do Rima. Podmladite se i ulepšajte se i vi!

Aloe vera krema
Biljni šampon Vata
Novo  Borofine
Borofine
Indijska kana (hena)
Indijska kana, prirodno crna
Novo  Pilex mast
Pilex mast
Popularno  Ružina vodica
Ružina vodica
Sapun od ruže
Sapun Kapha
Sapun Vata

Usna higijena

Loš zadah iz usta, krvarenje desni, sunđeraste desni, karijes i paradontoza, zubni kamenac i slični problemi javili su se bar jednom u životu svakog savremenog čoveka.

Majka priroda podarila nam je trave i plodove gorkog, oporog i ljutog ukusa za borbu protiv gore navedenih tegoba. Ajurvedska nega zuba, desni i čitave usne duplje – večni blagoslov Majke Prirode u savremenom pakovanju!

Popularno  Nim zubna pasta
Nim zubna pasta

Rasajane

Legendarni ajurvedski eliksiri za održavanje mladolikosti, dugovečnosti, snažnog duha i tela neophodni su čoveku 21. veka u borbi protiv stresa, nečistog vazduha, hrane i vode koje sadrže ostatke pesticida, herbicida, deterdženata, teških metala i drugih izvora zagađenja. Rasajane su idealne za borbu protiv slobodnih radikala.

Popularno  Brahmi
Brahmi
Popularno  Čijavanapraš
Čijavanapraš
Šatavari čurna

Ulja

Baidyanath balm
Popularno  Brahmi amla ulje
Brahmi amla ulje
Popularno  Susamovo ulje
Susamovo ulje

Začini

Snažno i potpuno varenje je temelj zdravog i jakog tela. Redovna upotreba začina pospešuje Agni – vatru varenja i tako jača imunitet, snagu i inteligenciju.

Grčko seme - piskavica
Indijski kim - djira

Suplementi

Vekovima proverene ajurvedske trave koriste se za proizvodnju zdravih, efikasnih i bezbednih preparata za svakodnevnu upotrebu. Recepti potiču iz hiljadama godina starih spisa (Čarak i Sušrut Samhite, Vagbata...). Primenom savremene tehnologije obezbeđuje se stroga kontrola kvaliteta u svim fazama proizvodnje, a moderna pakovanja prikladna su za ubrzani ritam savremenog života.

Terminalia ardjuna
Popularno  Art+
Art+
Cystone tablete
Popularno  Čitrokadi bati
Čitrokadi bati
Novo  Liv 52
Liv 52
Popularno  Nim gard
Nim gard
Novo  Pilex
Pilex
Septilin tablete
Popularno  Sitopaladi čurna
Sitopaladi čurna
Novo  Speman
Speman

Ajurvedski napici

Mirisni štapići

Knjige

Ajurvedski kuvar “Kuvajte srećno - živite večno“, autora Vladimira Čobića i “Ajurveda: Nauka o dugom i zdravom životu“, od istog autora.

Trifala

Popularno  Trifala
Trifala

228 komentara

 1. Dejana

  Poštovani,
  kakvu ishranu preporucujete u trudnoci, da li se i tada treba pridrzavati ishrane prema dosi? Da li ima nešto što bi posebno trebalo da se primenjuje ili izbegava? I koliko su zdrave fizicke vezbe u trudnoci, da li ih treba raditi manje?
  Hvala najlepse :)

  • Čobić Vlada

   U prva tri meseca preovladava pita doša, tada zaista treba voditi računa o da se ona ne poremeti. U načelu, treba smirivati vatu i pitu, jačati kaphu. Naravno da treba voditi računa i o dobu dana, sezoni i ličnoj konstituciji osobe.

   Fizičke vežbe su veoma zdrave, ako se rade umereno, u skladu sa snagom trudnice. Šetnja je svakako dobra, kućni poslovi itd – to je u većini slučajeva izuzetno dobro. Najvažnije je da buduća majka bude okružena lepim i prijatnim stvarima, prijateljskom atmosferom i da izbegava “stres“.

   Treba izbegavati laksativne proizvode, tešku i začepljujuću hranu, previše ljutu, slanu i kiselu hranu. Preporučuje se na primer čijavanpraš, vata ili pita čaj, a ne preporučuje trifala čurna, nim gard itd…

 2. Dejana

  Da li u trudnoci sme da se koristi trifala i shatavari? i kana za bojenje kose? Hvala

  • Čobić Vlada

   Trifala nije dobra u trudnoći, šatavari je dobra.

   Kana – što da ne?

 3. Dejana

  Poštovani,
  šta preporucujete za upotrebu u trudnoci?
  Hvala puno

 4. OLGA

  Molim da mi preporucite neko efikasno sredstvo ako ima za oporavak od mozdanog udara(laksa forma). HVALA!

  • Čobić Vlada

   Kažite mi nešto više o toj osobi koja je imala moždani udar: koliko ima godina, čime se bavi, šta jede, da li ima drugih problema, kako spava?…

 5. Natasa

  Da li imate neki preparat za alergiju koja se veoma cesto javlja? Nije u pitanju samo burna reakcija na ambroziju, vec se javlja i na nervnoj bazi.
  Natasa P.

 6. Biljana

  Poštovani Vlado,

  Molim Vas da mi preporučite koji bi preparat odgovarao za nadutost stomaka i lakše pražnjenje, a da nema sene u preparatu?

 7. Shilpa

  Postovani,da li imate indijski tamjan u kapsulama?Mama(82) ima osteoartritis,mozda bi joj to pomoglo…?

 8. Katarina

  Zdravo,
  Imate li Citrofit, ili znate gde moze u Beogradu da se nabavi?
  Pozdrav :)

 9. dragica timotijević

  Poštovani ,molim odgovor, pročitala sam da ima neko indijsko ulje koje se namaže da prikrije sede kod muškaraca, jeftino je, u indijskoj prodavnici.

 10. Natasa

  postovani pocela sam koristiti neem kapsule, brahmi i cijavana pras. Greskom mi je dijagnostikovana depresija i tako sam postala ovisnik tableta. Ne koristim ih duze vreme, ali imam krize. Pored toga bih oporavila organizam, telo, kozu… recite mi molim vas da li je dobar izbor preparata. sta mogu jos uzeti za cistu na jajniku koja ne puca jer dugi niz godina stoji. Unapred zahvallna

  • Čobić Vlada

   Koliko imate godina? Koliko ste visoki, koliko teški? Da li bolujete od neke bolesti? Da li pušite i koliko?

RSS

Postavite komentar u vezi "Proizvodi"

Možete koristiti Kontakt stranu ako ne želite da sadržaj bude javno objavljen.