LilaMa d.o.o. - Đorđa Stanojevića 11 d, 11070 Novi Beograd, radno vreme: 9-16h, 011/630-22-32,

Ajur-veda sajt

Počinjemo na razvoju sajta Ajur-veda doo.

19 komentara

 1. Goran

  31.jan.2006 @ 14:50

  Svaka objavljena vest može biti i praćena komentarima posetilaca – ako je autor koji je objavio vest to dozvolio.

 2. Mamika

  25.jul.2006 @ 18:47

  Volela bih da napisete nesto o mogucnostima lecenja depresije, razdrazljivosti i anksioznosti ajurvedskom medicinom!

  Pozdrav.

 3. Čobić Vlada

  15.mar.2007 @ 7:42

  Uzroci depresije i drugih psihičkih poremećaja, mogu biti nakupljanje ame (vata, pita ili kapha tip depresije), mentalna ama (stres) i zaposedanje duha demonima i raznim drugim bićima. Tačan uzrok se najlakše uočava putem ajurvedske puls dijagnoze. Načini lečenja su zaista mnogobrojni, pa ih je nemoguće sve nabrojati.

  Najčešće se koriste pančakarma (specijalno pročišćavanje organizma i eliminacija ame), transcendentalna meditacija, upotreba zvuka i vedske muzike, naročiti biljni preparati (kao na primer STRES GARD za sve tipove depresije i drugih psihičkih stanja i trifala čurna za izbacivanje ame i jačanje otpornosti), izlaganje sunčevoj svetlosti i svežem vazduhu, prikladna ishrana i tako dalje.

  O ovoj veoma opširnoj temi možete više naći u knjizi „Ajur-veda, nauka o dugom i zdravom životu„. Tamo su detaljno opisani različiti tipovi depresije i kako se sa njima boriti. Anksioznost (zebnja) takodje je obradjena.

 4. Vesna Stipisic

  1.nov.2007 @ 11:06

  Molim Vas da mi pomognete. Imam sina od 29 godina i ima strasne glavobolje tipa migrene. Inace je malo gojazan, ima povisen pritisak i bavio se sportom aktivno, a sada rekreativno.

  U poslednje vreme glavobolja ne popusta, danima traje, on pije brufene i druge jake sedative. Ima li nesto od vasih proizvoda sto bi mogao da uzima, kako bih mu pomogla, jer se bojim za njegovo zdravlje?

  S postovanjem, Vesna Stipisic.

 5. Mila

  16.nov.2007 @ 11:38

  Poštovanje,

  zanima me praktikovanje TM u Novom Sadu. Jel znate za neke centre, ljude ili slicno. Takodje – sta nije stetno za koriscenje od vasih proizvoda u trudnoci? Tek sad otkrih sajt a u trecem mesecu sam trudnoce.

  Hvala najlepse.
  ps. sajt je super, veoma poucan i pun korisnih informacija

 6. galeksic

  13.dec.2007 @ 17:13

  Poštovana Vesna, za gore navedene probleme neophodno je prvo ukloniti uzrok problema. To znači da bi Vaš sin trebao da koristi hranu u skladu sa svojim telesnim tipom, dobom dana i godine i da poštuje dnevne i sezonske ritmove (odlazak na spavanje na vreme, ustajanje na vreme, uravnotežena dnevna aktivnost i tako dalje). Tek kada je to u redu, može se očekivati da neki od preparata koje mi promovišemo daju opipljiv rezultat.

  Ukoliko želite, probajte sa Trifala čurnom i Nim gardom.

  Poštovana Mila, za sve informacije o TM-i u Novom Sadu, obratite se Dejanu Berbatoviću na telefon 064/259-55-69.

  Što se trudnoće tiče, uopšteno govoreći, dobro je koristiti prirodne tonike. Mi u ponudi imamo Stres gard, koji se sastoji od ašvagande (učvršćuje plod u materici i ishranjuje mišićno i nervno tkivo, pojačava životnu silu – odjas), brahmi (jača nervno tkivo, čisti krv i smiruje) i djatamanšija (sredstvo protiv grčeva, smiruje vatu, omogućuje dubok san).

  Detaljnije informacije možete naći na strani Stres gard. Ukoliko postoji potreba (gasovi, nadimanje, slabo varenje) možete da koristite Ark pudinu.

  Za detaljnije informacije o režimu u trudnoći pogledajte u knjizi „Ajur-veda — nauka o dugom i zdravom životu“.

 7. Marija

  16.feb.2008 @ 18:54

  Pocela sam da pijem trifalu i nisam imala stolicu tri dana. Ineresuje me da li to ima veze sa trifalom? Da li mogu da nastavim sa uzimanjem trifale i koliko puta dnevno? Da li mi nece skoditi s obzirom da pijem lek Bromokriptin zbog uvecanog nivoa hormona prolaktina? Molim Vas da mi odgovorite. Unapred hvala.

 8. Vena Ristova

  24.maj.2008 @ 20:34

  baram pomos. Imam ekscem na racete. Cuvstvuvam svrbes na racete dojde do rani po dlankite, pri sto mnogu e bolno i neprijatno, pa zatoa ve molam preporaci te mi nesto od vasite proizvodi koi smetate deka se dobri za taa namena i od kade da gi nabavam.

 9. Miomir

  3.jul.2008 @ 23:33

  Interesuje me dali Stres gard moze da se upotrbljava ako se koriste lekovi za depresiju. Mislim konkretno na Ksalol. I koliko je uopste Stres gard efikasan bez meditacije i nacina ishrane?

 10. Čobić Vlada

  23.sep.2008 @ 19:29

  Marija, trifala je sredstvo za regulisanje stolice. Ako se uzimaju manje količine i sa hladnom vodom, tada zatvara stolicu. Veće količine (doze) dovode do otvaranja stolice.

  Do sada nisu otkrivena bilo kakva „sudaranja“ trifale sa alopatskim lekovima.

  Vena, trenutno u Makedoniji nemamo predstavnika. Za kompletne preporuke, naravno preporučujemo konsultacije kod dr. Vijasa, bilo ovde u Beogradu, bilo u Vranju, u sklopu naše saradnje sa prodavnicom Bio-bio (vidite njihov telefon i adresu na našem sajtu).

  Što se tiče nabavke proizvoda, takodje se obratite njima, jer su vam najbliži.

  Miomire, stres gard može da se upotrebljava paralelno sa alopatskim lekovima, pa i lekovima za depresiju. Depresija nastaje pre svega usled manjka satve (vrlina, svetlost) u duhu i usled preovladavanja tamasa (mrak, tupost).

  Tri biljke koje sadrži stres gard – ašvaganda, brami i đatamanši, spadaju u red veoma satvičnih i unose satvu u duh i telo. Na taj način uklanjaju mrak i depresiju iz duha.

  Naravno, ishrana i dnevni raspored su od ogromne važnosti za depresivne osobe. Redovan rad, jasan cilj pred sobom, hrana koja je ukusna, sveža, lako svarljiva i raznovrsna – pravilno začinjena i prijatna za čula – to je prava hrana za depresivne osobe.

  Ali, odstojala, industrijska jednolična ishrana dodatno povećava tamas i tupost u duhu, samim tim i depresiju. A ako čovek redovno pije otrov, kakva je korist od uzimanja stres garda?

  Sve ove stvari su tesno povezane.

  Efikasnost meditacije je takođe povezana sa jasnoćom duha i kvalitetom fiziologije. Telo je mašina koju duh koristi za uživanje u ovom svetu. Ako je motor blokirao, šta automobil može učiniti za vozača?

  Dakle, ako čovek želi da bude srećan i uspešan, tada mora da vodi računa i o telu i o duhu i o svojoj okolini (s kim si, takav si).

  Transcendentalna meditacija i vedsko znanje su sjajan izlaz iz depresije. Kao što čak i najslabiji jutarnji zraci svetla lako uklanjaju tamu, tako i najmanje iskustvo Sopstva, čiste svesti i Realnosti putem TM uklanja beskrajnu tamu i očaj iz duha. To unošenje svetlosti se zove prosvetljavanje. Dakle, mnoge stvari su vam na raspolaganju.

 11. Tijana

  28.nov.2008 @ 21:37

  Postovani, zanima me da li od vasih proizvoda nesto moze da pomogne u lecenju moje bolesti Mr.Chron – ostecenje sluzokoze creva?

 12. Tatjana

  5.dec.2008 @ 1:51

  Postovani, molim za pomoc. Bila sam na tecaju Siddhy tehnike i letenja 1999 godine u Mladenovcu. Praktikovala sam tehnike nekoliko godina, a onda sam prestala, jer nisam mogla da kontoliem vreme. Od skoro sam pocela opet sa meditacijom ali sam Sutr zaboravila. Moze pomoc?

 13. Čobić Vlada

  22.jan.2009 @ 16:12

  @Tijana
  Lečenje ove „bolesti“ je relativno prosto, ali zahteva strogu disciplinu u ishrani. Potpuni nestanak simptoma je moguć u roku od 10 do 30 dana. Na žalost, ne postoji „čarobna pilulica“ i ni jedan ajurvedski proizvod ne može da zameni normalne navike u ishrani i svakodnevnom životu. A „Mr. Chron“ je upravo posledica pogrešnih navika.

  @Tatjana
  Pozovite 063/771-0-609 i raspitajte se šta i kako dalje.

 14. Katarina

  24.dec.2009 @ 20:17

  Interesuje me da li u Novom sadu postoji neko ko se bavi ayurvedskom medicinom i mesto gde se mogu nabaviti preparati.

  Hvala unapred na odgovoru.

 15. Čobić Vlada

  29.jan.2010 @ 23:45

  Preparate možete nabaviti u prodavnicama zdravije hrane – pogledajte stranicu prodajna mesta.

 16. Sarasvati

  14.apr.2010 @ 22:25

  Postovani, interesuje me da li postoji neka „kombinacija“ ajurvedskih proizvoda ili samo jedan proizvoid koji bi uspesno odklonio probleme sa disajnim putevima pa cak i asme?

 17. Čobić Vlada

  10.maj.2010 @ 19:37

  Ne postoji „carobni napitak“ ni za jednu bolest, pa tako ni za astmu. Za resenje bilo kakvog problema, uvek je neophodno upotrebiti tri pristupa:

  1. Nidana parivardjana – uklanjanje uzroka bolesti. U slucaju disajnih problema to cesto znaci izbegavanje sira, pavlake, jogurta, slatkisa i raznih drugih namirnica koje pri slabom agniju stvaraju visak sluzi u telu. naravno uzroci mogu biti razni / nepravilna dnevna rutina, okruzenje na poslu (vlaga, hemijski otrovi) itd. Bez ovoga nema izlecenja ni jedne bolesti!

  2. Samana – uravnotezenje telsenih energija (dosa), tkiva, varenja itd. Ovde se koriste razni preparati, i ako se ispostuje ona prva tacka – nidana parivardjana, tada ovi preparati imaju „cudotvorno delovanje“, u suprotnom, njihov ucinak je oko 30%. Ovde spada i suncanje, post, uravnotezena ishrana, redovne navike itd.

  3. Shodana – eliminacija telesnih toksina putem ciscenja krvi, sinusa, zeluca, tankog i debelog creva. To je pancakarma. Ona unistava samo seme bolesti koje moze da preostane posle prva dva pristupa.

 18. Sanja

  2.feb.2011 @ 20:21

  Postovani
  Zanima me da ima neki vash proizvod koji moze da pomogne u lecenju diskus hernije, namaljivanje boli i isto tako zanima me dali ima neka hrana koja treba vise da se konzumira ili da se izbegava
  Hvala unapred

 19. Čobić Vlada

  7.feb.2011 @ 14:58

  Jedino sto imamo za ovo je Mahanarajana ulje – za masazu bolnog mesta.

RSS feed za komentare ove vesti · TrackBack URI

Postavite komentar

Ovde možete postaviti javno komentar, ili pitanje u vezi sadržaja, ili proizvoda koji vidite na ovoj stranici.

A ukoliko želite da nas direktno kontaktirate, to možete uraditi sa Kontakt strane.

Kozmetika Usna higijena Rasajane Ulja Suplementi Ajurvedski napici Mirisni štapići Knjige
Banja Luka Brčko Beograd Ćićevac Dimitrovgrad Indjija Kikinda Kladovo Kragujevac Kruševac Lazarevac Leskovac Niš Novi Sad Pančevo Prokuplje Paraćin Pirot Požarevac Ruma Sarajevo Smederevo Sombor Sremska Mitrovica Subotica Šabac Trebinje Trstenik Tuzla Veliko Gradište Zaječar Zemun Zenica