Pilex mast

650.00рсд

Količina 30 grama

Nema na zalihama

Kategorija:

Opis

Podelite na društvenim mrežama

Pilex mast

Pilex mast je biljno mineralni proizvod namenjen nezi unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida kao i nezi analnih fisura. Aktivni principi biljaka poboljšavaju cirkulaciju i elastičnost krvnih sudova, sprečavajući njihovo pucanje i doprinose smirivanju zapaljenja rektalnog područja.

Efikasno otklanja prateće pojave i posledice hemoroida, kao što su svrab, žarenje, peckanje i bolovi u rektalnom području.

Upotreba

Naneti na čistu kožu u tankom sloju, pre i posle stolice. Preporučuje se kombinovana primena Pilex tableta i masti, čime se umanjuje bol i olakšava pražnjenje, kod osoba koje imaju upalu hemoroida.

Neželjena dejstva: Nisu poznata.
Napomena: Upotreba kod dece, u periodu trudnoće i laktacije se ne preporučuje.
Mere opreza: Proizvod ne treba da koriste osobe alergične ili preosetljive na bilo koju komponentu preparata.

Sastav

 • Ekstrakti odabranih biljaka:
  • Mimosa pudica 5%
  • Eclipta alba 3%
  • Vitex negundo 3%
  • Calendula officinalis 2%
 • Sprašene delove biljaka:
  • Cinnamomum camphora 1,225%
  • Tankana 1%
  • Yashad bhasma 1%
  • Masna podloga do 100%

Proizvod nije namenjen za dijagnozu, tretman ili lečenje bilo koje bolesti.

Biljke koje ulaze u sastav preparata

Mimoza

Mimosa Pudica (Mimosiaceae) 5%

U terapijske svrhe se koristi koren, list i seme. Poseduje blag do umeren diuretski efekat. Pomaže regeneraciju oštećenih nerava. Prah od korena koristi se kod različitih krvarenja – menoragije, dizenterije sa krvarenjem, krvarenja iz hemoroida. Svež sok od lista se koristi interno i eksterno kod hemoroida, fisura i ulceracija kože. Na male krvne sudove deluje hemostipički. Olakšava simptome i kod fistula i otoka.

Terapijski aktivne komponente: alkaloid mimozin, supstancije slične adrenalinu

Zanimljivost: Mimoza je dobro poznata po tome što joj je lišće veoma osetljivo na spoljne uticaje, ukoliko dodirnete grančice, one će veoma brzo skupiti svoje listiće. Takođe, listići se sa zalaskom sunca zatvaraju i ostaju zatvoreni tokom noći, a sa izlaskom sunca se otvaraju.

Bringaraja

Eclipta alba (Compositae) 3%

U terapeutske svrhe se koristi seme, sok iz lista, stabljika. Pokazuje antivirusni efekat. Svež sok iz lista se koristi za poboljšanje apetita, bolje varenje i regulisanje stolice. Poseduje komponente koje blagotvorno deluju na regeneraciju jetre, koristi se kod hepatitisa u cilju zaštite parenhima jetre. Veruje se da biljka usporava starenje i osnažava mentalne procese, pa se koristi kao opšti tonik i sedativ.

Spolja, upotrebljava se kod zapaljenja, manjih posekotina i opekotina, kod infekcija oka i uha. Sveži biljni sok uspešno zaustavlja krvarenje. Sok pomešan sa medom tradicionalno se daje deci kod respiratornih infekcija. Izuzetno je široka upotreba ulja ove biljke za negu kose, ubrzava rast i čini kosu tamnijom. Veruje se da usporava starenje, neguje i hrani kosu, kožu, zube i kosti, popravlja memoriju, vid i sluh.

Konopljika, Nirgundi

Vitex negundo (Verbenaceae) 3%

U terapeutske svrhe se koriste svi delovi biljke. Ulje poseduje solidan antibakterijski i antigljivični efekat. Izolovan je i jedan flavon sa blagim estrogenim efektom. Poseduje značajnu protiv-zapaljensku aktivnost.

Spolja se koristi kod različitih zapaljenja, čireva i rana. Pospešuje regeneraciju oštećenog tkiva, koristi se kao obloga kod reumatizma i bolova u zglobovima. Korisna je kod žuljeva, podliva, povreda i infekcija kože. Ublažava bolove u mišićima i zglobovima. Veruje se da ova biljka pojačava muški libido. Terapeutski aktivne komponente: alkaloidi, flavonidi, steroli, monoterpeni

Neven

Calendula officinalis (Compositae) 2%

U terapeutske svrhe se koristi nadzemni deo biljke u cvetu. Koristi se kao adstrigens. Pomaže u kontroli krvarenja i ubrzava zaceljivanje lezija. Koristi se za uklanjanje toksina iz organizma, kao sredstvo za umirenje grčeva, protiv lupanja srca, nesanice, kašlja, astme. Najpoznatiji je kao melem za lečenje rana, ozeblina, čireva, akni.

Ekstrakt cveta nevena, zbog blagog estrogenog dejstva pomaže u uspostavljanju redovnog menstrualnog ciklusa, i umanjuje menstrualne bolove, koristi se u lečenju ginekoloških poremećaja. Pokazuje imunostimulanivnu aktivnost i anti-tumorna svojstva. Alkoholni ekstrakt je koristan u borbi protiv trihomonasa.

Terapeutski aktivne komponente: salicilna kiselina, kalendulin, karoten

Zanimljivost: Neven se u velikoj meri koristio u Americi tokom civilnog rata, kao obloga za zarastanje rana kod vojnika. Veruje se da rana zarasta za tri dana kada se tretira nevenom.

Prah

Kamfor

Cinnamomum camphora (Lauraceae) 1,225

U terapeutske svrhe se koriste list, kora i ulje. U Ajurvedi je poznata kao lek za kožu. Smanjuje zapaljenje, odbija insekte. Brojna su blagotvorna dejstva: antiseptičko, spazmolitičko, ekspektorantno, sedativno, karminativno, afrodizijačko, karminativno, pospešuje znojenje. Poseduje antibakterijsko dejstvo protiv nekoliko vrsta gram pozitivnih i gram negativnih bakterija, a pokazuje i antigljivično dejstvo.

Terapeutski aktivne komponente: etarsko ulje

Boraks

Tankana 1%

Tankana je Indijski naziv za čvrsti, prirodni Borax, dobijen iz isušenih jezera Tibeta i Nepala. To je kristalni prašak slabo slanog i alkalnog ukusa koji se lako rastvara u glicerolu, umereno u vodi, a slabo u etanolu. Koristi se i kao kapi za oči, vodica za ispiranje usta, za mazanje sluznica. Deluje kao antiseptik i antimikotik.

Cink oksid

Yashad bhasma 1%

Beo, amorfni prašak, bez mirisa i ukusa. Koristi se spolja u obliku lekovitih masti.

Deluje kao antiseptik, adstrigens, pomaže zarastanje rana. Poznat je po blagotvornom dejstvu protiv akni.

[dpsc_display_product] [sn_shop_kol jedinica=“grama“]30[/sn_shop_kol]


Podelite na društvenim mrežama

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pilex mast“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *