Novo  Kozmetika

Indigo – 100% prirodna boja za kosu

Podelite na društvenim mrežama

Indijska kana, crna

Cena: din. 450

Pakovanje 100 grama

Indijska biljka Indigofera tinctoria bila je poznata još u antičko vreme i još tada se koristila za bojenje kose. To se najbolje vidi iz savremenog naziva „indigo“, koji potiče od latinskog „Indicum“ što u prevodu znači „indijski“, odnosno „iz Indije“. Ova reč se koristila za plavu boju za kosu koju su koristili.

Upotreba ove 100% prirodne boje za kosu raširena je i danas: kosa obojena indigom daje jasnu i trajnu plavu boju. Ono što je važno, kosa se ne oštećuje ovim postupkom, već zadržava prirodni sjaj i gustinu.

U dodiru sa vazduhom i toplom vodom počinje oksidacija indiga. Dakle, kada pomešate naš prah sa vodom i spremite se za bojenje, indigo je aktiviran.

Način upotrebe

Potopite indigo u dovoljno vruće vode (oko 50° C), da se napravi gusta pasta (gustine kiselog mleka) i odmah nanesite na kosu.

Podelite kosu na četiri dela i na svaki od njih ravnomerno nanesite pastu, idući od korena prema vrhu vlasi. Ostavite da stoji oko tri sata. Nakon toga dobro isperite kosu (samo vodom, bez šampona). Sušite fenom desetak minuta, radi boljih rezultata.

Napomena

Kosa će punu boju dobiti u roku od 48 sati.

Indigo flajer, prva strana

Indigo flajer, druga strana


Podelite na društvenim mrežama

44 komentara

 1. Jana

  Jelena, kakva je Vasa prirodna boja kose? I koliko Vam je sada crna kosa? Posto bih ja ovakvu crnu boju kose da dobijem http://i.huffpost.com/gen/1193074/images/o-KRYSTEN-RITTER-VERONICA-MARS-MOVIE-facebook.jpg a imam neku tamno smedju boju sa crvenim odsjajem i plavim (da ne kazem zlatnim). Citala sam sve sajtove koji su postavljeni ovde i zaista me zbunjuju sa tim mesavinama, koliko treba odstojati, pa proci vremena nakon kaniranja da bi se naneo indigo, da on mora brzo biti nanet jer nakon 20minuta smanjuje mu se jacina pokrivanja, i da ce kosa imati crveni odsjaj, da nece biti zift crna. A ja bih bas crnu boju kose.

 2. Biljana

  Ima jedna knjiga o kani prevedena na hrvatski gde je odlicno objasnjeno sve o upotrebi kane, kombinaciji sa indigom, slikama prikazane nijanse koje se dobiju odredjenom mesavinom… ma sve!
  Autor je Catherine Cartwright-Jones

 3. Jelena

  Prezadovoljna!!!
  Stavljala sam kanu pa posle kane indigo.
  Kanu umutim da odstoji preko noci u keramickoj ili staklenoj posudi sa cajem od lovora i malo limunovog soka ili jabukovog sirceta…drzala sam kanu 3 sata na kosi,zatim sam oprala i posusila kosu i satvila indigo…drzala sam ga 4 sata.
  Sede prekrivene skroz,boja kose crna,prezadovoljna sam.
  Sve preporuke.
  Velika pohvala sto ste nabavili indigo!!!

 4. Ana

  Lidija, na kosu prvo nanesete kanu, drzite nekoliko sati, pa kada je isperete (bez sampona, naravno) i osusite kosu, nanesete indigo.

 5. Lidija

  Da li se indigo stavlja odmah nakon kane dok j jos kana na kosi ili nakon pranja? Ja sam stavljala crnu kanu pre tri dana da li mogu sada staviti indigo da dobijem crnu boju?

 6. Marija

  Zanima me da li je neko probao ovu kanu za bojenje na kozi i da li je to uspelo. Vec neko vreme pokusavam sa kanama drugih proizvodjaca i smesu napravim po uputstvu ostavim da stoji, nanesem i kad skinem na kozi ne ostane nista. Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

 7. Marija

  Da li je moguće (a ja sam tako razumela iz Tanjinog linka) da je potrebno čak 100g indiga za bojenje kratke kose? Nekako mi to zvuči previše, obzirom da ona ‘nezdrava’ kana, koja je kod nas dostupna ima samo 10g po pakovanju i ja ne znam nikoga ko koristi više od 3 kesice po farbanju. Čak ni za izuzetno dugu kosu.

 8. Jelena

  Konacnooo! ODLICNO sto ste nabavili indigo.
  Evo za sve one kojima treba isto dobar sajt sa savetima kako postici zeljenu boju odnos indiga kane itd.
  http://www.hennaforhair.com/freebooks/

RSS

Postavite komentar u vezi "Indigo - 100% prirodna boja za kosu"

Možete koristiti Kontakt stranu ako ne želite da sadržaj bude javno objavljen.