Ajurvedski napici

Kumari asava – vino od aloje

Kumari asava

Cena: din. 900

Trenutno nema na zalihama
Zapremina 500 ml

Ajurveda pridaje veliki značaj grupi preparata poznatim kao „arišta“ i „asava“. To su fermentirani napici koji sadrže malu količinu samostvorenog alkohola. Zahvaljujući tome u njima se nalaze i sastojci rastvorivi u vodi i sastojci rastvorivi u alkoholu, čime se izvlači najveća dobrobit iz trava koje ulaze u njihov sastav.

U grupu asava spadaju blaga biljna vina koja se dobijaju fermentacijom svih sastojaka pomešanih sa hladnom vodom. U grupu arišta spadaju blaga biljna vina koja se dobijaju pravljenjem uvarka od glavne trave, zatim dodavanjem svih ostalih sastojaka i njihovom fermentacijom.

Za pripremu ovih veoma delotvornih napitaka koriste se spore divljeg kvasca koje se prirodno nalaze u cvetovima određenih biljaka ili u medu. Dodatkom meda ili ovih cvetova u rastvor i držanjem cele smese pod naročitim uslovima koji su opisani u drevnim tekstovima, dolazi do blage i postepene fermentacije usled čega se formira lekovito i blago biljno vino. Naročita vrednost ovih biljnih vina je što deluju veoma brzo i efikasno i prvi rezultati se vide već nakon nekoliko dana upotrebe. Sa druge strane, mala količina samostvorenog alkohola omogućuje veoma lako varenje i usvajanje ovih preparata, tako da se ne opterećuje sistem za varenje. Zato su biljna vina najbolji izbor kod slabih, iscrpljenih i nemoćnih pacijenata.

Napitak od aloje

Kumari asava

Kumari asava je moćan ajurvedski napitak na bazi aloje. Osim aloje, sadrži još 37 trava, nerafinisani šećer od trske, med, ajurvedsko gvožđe i 6,5% samostvorenog alkohola. Ovaj preparat ima širok spektar delovanja, a najčešće se primenjuje kod problema jetre i žuči i za regulisanje različitih problema fiziologije žene.

Jetra i žuč trpe najveći pritisak savremenog načina života i ishrane. Namirnice bogate masnoćama, ostacima pesticida, herbicida, antibiotika i hormona, pune veštačkih boja, konzervanasa i drugih hemijskih dodataka, najpre napadaju i oštećuju jetru i žuč. Od zdravlja jetre neposredno zavise snaga imunog sistema, kvalitet krvi, kože, kose i noktiju. Otežan rad jetre i žuči dovodi do pojave zatvora, anemije, gojaznosti, bezvoljnosti i različitih zdravstvenih problema.

Aloja vino

Napitak od aloje (kumari asava) je izvanredno sredstvo za čišćenje i podmlađivanje jetre. On uravnotežuje stvaranje i tok žuči i želudačne kiseline i tako smanjuje rizik od različitih poremećaja jetre. Kombinacija trava u ovom tečnom ajurvedskom toniku podržava pravilno varenje, stimuliše lenju i masnu jetru i smanjuje toksične efekte nesvarene hrane, alkohola, narkotika, lekova i drugih izvora zagađenja. Zahvaljujući delovanju gorkih trava uspešno otklanja zakrčenja u žučnom kanalu, normalizuje tok žuči i uklanja zatvor. Na ovaj način se uklanjaju gasovi i nadutost koji nastaju kao posledica konstipacije.

Zbog određenog sadržaja gvožđa i uticaja na krv, ovo je odličan napitak za osobe koje pate od anemije.

Indijsko ime za aloju je „kumari“ što u prevodu znači „devica“ ili „princeza“. Ovo je takođe i naziv za boginju ženske mladosti i nevinosti, što ukazuje na verovanje starih Indusa da pravilna upotreba aloje obezbeđuje dugotrajno zdravlje i mladost žene tokom celog njenog životnog veka – od puberteta, preko polne zrelosti do menopauze.

Kumari asava sadrži veoma kvalitetne biljne estrogene i biljne progesterone u dobro uravnoteženoj formuli bez rizika svojstvenih hormonalnim terapijama. Redovnom upotrebom ovog napitka telo, um i čula žene postaju podmlađeni i zdravi. Za trajnije rezultate preporučuje se redovna upotreba tokom tri do šest meseci.

Prema ajur-vedi, psihičko stanje žene (stres, napetost, loše emocije) neposredno utiče na zdravlje njenog reproduktivnog sistema i može, u kombinaciji sa nepravilnom ishranom, neodgovarajućim životnim navikama i genetskim osobinama dovesti do različitih poremećaja koji uključuju i neplodnost. Kumari asava se smatra jednim od najboljih tonika za zdravlje žene i može se koristiti kod različitih neravnoteža ženskog polnog sistema, uključujući i menstrualne nepravilnosti i besplodnost.

Napitak od aloje:

 • Podržava prirodno izbacivanje otrova
 • Podržava dobro varenje
 • Poboljšava rad jetre
 • Smanjuje preteranu pita došu
 • Smanjuje menstrualne probleme

Preporučuje se kod:

 • Uvećane jetre i slezine
 • Lošeg apetita
 • Žutice
 • Anemije
 • Hronične konstipacije
 • Nakupljanja vode (oticanja)
 • Odvikavanja od alkohola

Način upotrebe

Jednu do dve supene kašike napitka od aloje popijte posle ručka i posle večere. Ako je ukus previše jak, pomešajte sa jednakom količinom obične vode.

Aloe vera

48 komentara

 1. D

  Da li i muskarci smeju uzimati ovaj preparat u duzem vremenskom periodu?

 2. Ljiljana

  Postovani, sest godina mi se periodicno javi krvavi isljuvak tzv. hemoptizije. Posle detajnih pretraga (rendgena, analiza krvi, skenera pluca itd.) nije ustanovljen uzrok a ni nacin lecenja. Imam trombozu vene na levoj nozi i pijem detraleks. Napominjem da idem na jogu dva meseca tek.Sta mi preporucujete?
  Mom sinu je ustanovljena hiatus hernia pije controloc i probiotik, ima visok pritisak i pije indapres. Sta preporucujete za njega od Vasih proizvoda. Hvala.

 3. Natasa J.

  Postovani Vlado,
  Skoro sam kod vas kupila KUMARiASAV-aloja napitak.Endokrinolog mi je
  dala terapiju metforminom-pijem Glucophage(ujutro 500mg.+uvece 1000mg.)odmah nakon obroka..zbog policisticnih jajnika.U napomeni na receptu pise:prilikom unosa alkohola moze doci do laktatne acidoze=kome.Da li mogu da konzumiram to zajedno ili ne?Nisam dijabeticar.A posto imam i hipotireozu na dozivotnoj terapiji sam sa Euthyrox.om.Da se ja licno pitam ukinula bi sebi lekove i presla na herba life-moc prirode.Kada sam pocela piti kumaru osetila sam kiseo ukus na jeziku kao sirce.Nejasno mi zasto?

  • Čobić Vlada

   Poštovana,

   • Kiselkast ukus je posledica prirodne fermentacije. Zato se i preporučuje mešanje sa istom količinom vode, tada je ukus daleko bolji i lakše se usvaja.
   • Bolje je da ne konzumirate istovremeno proizvode koji su kontraindikovani. Iako napitak od aloje sadrži mali pšrocenat alkohola, ipak bih rekao da ne treba bespotrebno rizikovati.
   • Ne bi bilo mudro ukinuti sebi lekove tek tako, jer se telo na njih naviklo i verovatno bi došlo do ozbiljnih posledica.
 4. Ivana

  Da li mogu istovremeno da se koriste citrokadi bati i vino od aloje?
  Hvala unapred

 5. aleksandra

  Postovani,

  interesuje me sta da uzmem kod vas u radnji uradila sam test,
  a rezultat je kapa 91, pita 86, vata 81?

  Hvala i puno uspeha u radu.

 6. Snezana

  Da li je kumari asavu kontraindikovano kod kancera ginekoloske prirode?

 7. kadriana

  Poštovani,

  htela bih vas pitati za vašu preporuku, naime imam masnu jetru, otežano varenje, slab apetit i višak kilograma. Htela bih naručiti kumari asavu, a pošto od malena imam sindrom policističnih jajnika (tj. hormonski disbalans), zanima me da li ovaj proizvod utiče na hormonsku sliku takođe? Odnosno, šta biste mi preporučili od vaših preparata za gore navedene dijagnoze?

 8. Ana

  Postovanje,

  Da li moze da koristi kumari asavu stara osoba ako ima veliki kamen u zucnoj kesi?

 9. Jelena

  Da li smem koristiti napitak od aloje i čijavanapraš u toku dojenja,ili je bolje nakon prestanka dojenja?
  Hvala!

 10. Svetlana

  Poštovani,
  zbog kašlja koji traje već 5 godina posle prestanka pušenja (za koji sam mislila da je posledica pušenja i da će proći vremenom), otišla sam na pegled kod pulmologa (spirometrija i RTG pluća) i rečeno mi je da je sve OK. Daljim pregledima kod OLR rečeno mi je da imam hronični rinitis i refluksni kašalj od kiseline iz želuca koja se penje do grla i izaziva kašalj. Ne osećam pečenje ni bolove u jednjaku već samo golicanje pre napada kašlja. Da li ajurveda ima neki savet za tu bolest koja se u klasičnoj medicini leči samo simptomatski?
  Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru.

RSS

Postavite komentar u vezi "Kumari asava - vino od aloje"

Možete koristiti Kontakt stranu ako ne želite da sadržaj bude javno objavljen.