Novo  Suplementi

Liv 52

Podelite na društvenim mrežama

Liv 52

Cena: din. 850

Količina 100 tableta

Liv.52® je proizveden 1955. godine. Danas fabrika proizvodi 5 miliona tableta dnevno, da bi zadovoljila potrebe tržišta. Na našem tržištu je prisutan više od deset godina. To je dijetetski proizvod, sto znači da nije namenjen za dijagnozu, tretman i lečenje bolesti.

Svojstva

Liv.52® pomaže obnavljanje funkcije jetre. Preporučuje se kod svih oboljenja, dece starije od 12 godina i odraslih, gde je funkcija jetre smanjena. Pomaže uspostavljanju normalnih nivoa enzima jetre ALT i AST, kao i povećanju nivoa albumina u plazmi, samim tim omogućava brži oporavak.

Ima mogućnost da zaštiti osnovnu funkcionalnu ćeliju jetre, hepatocit, od toksičnih delovanja alkohola, nekih lekova i hemijskih supstanci.

Upotreba

Odrasli
Dva puta dnevno po dve tablete
Deca staija od 12 godina
Dva puta dnevno po 1-2 tablete

Neželjena dejstva: Vrlo retko se mogu pojaviti gastrične tegobe.
Napomena: Kontraindikovana je primena u trudnoći, laktaciji i kod dece mladje od 12 godina.
Mere opreza: Proizvod ne treba da koriste osobe alergične i preosetljive na bilo koju komponentu preparata. Ne prekoračivati preporučen način uzimanja.

Ispitivanja

Liv.52® je više od 50 godina na tržištu i za to vreme je objavljeno oko 300 različitih publikacija, koje su pokazale korisno delovanje ovog proizvoda na funkciju jetre.

Najznačajnija studija je meta-analiza proizvoda Liv.52®. Ona je sprovedena u 50 različitih kliničkih centara, trajala je 30 godina i obuhvatila 4490 pacijenata, kojima je bilo zajedničko oboljenje hepatitis A.

Rezultati ovog ispitivanja su da Liv.52® pomaže obnavljanje funkcije jetre i doprinosi smanjenju ALT i AST, kao i povećanju nivoa albumina.

Sastav

Jedna tableta Liv.52® sadrži sprašene delove sledećih biljaka:

 • Capparis spinosa 65 mg
 • Cichorium intybus 65 mg
 • Solanum nigrum 32 mg
 • Cassia occidentalis 16 mg
 • Terminalia arjuna 32 mg
 • Achillea millefolium 16 mg
 • Tamarix gallica 16 mg
 • Mandur bhasma 33 mg (prirodni izvor Fe)

Proizvod nije namenjen za dijagnozu, tretman ili lečenje bilo koje bolesti.

Biljke koje ulaze u sastav preparata

Kapar

Capparis spinosa (Capparideae) 65mg

Capparis spinosa

Značajan hepatostimulans koji poboljšava funkcionalnu efikasnost jetre. Ima diuretično i blago laksativno dejstvo, dobro je pomoćno sredstvo kod redukovanja edema. Eksperimentalna ispitivanja su potvrdila protektivne i blagotvorne efekte na histologiju jetre, i na glikogen i serum proteine jetre.

Poseduje antioksidativna svojstva, koja ojačavaju imuni sistem i usporavaju proces starenja. Snažan je u borbi protiv virusa i protiv zapaljenskih procesa (u zglobovima i kod reumatizma).

Pokazuje blagotvorno dejstvo u lečenju akutnih virusnih infekcija i ciroze jetre.

Terapeutski aktivne komponente: glukozinolati, glukoiberin, glukokaparin, sinigrin, glukokleomin, glukokapangatin i rutin.

Često se koristi kao začin, naročito u Mediteranskoj i bliskoistočnoj kuhinji.

Cikorija

Cichorium intybus (Asteraceae) 65mg

Cichorium intybus

Indijska Materia Medica navodi blagotvorno desjtvo ove biljke kod obstrukcije i tromosti jetre i kod promena na žučnim putevima. Eksperimentalna ispitivanja su kod ove biljke potvrdila protektivne i blagotvorne efekte na histologiju jetre i na glikogen i serum proteine jetre. Veoma je korisna u lečenju uvećane jetre i štiti jetru od negativnog dejstva alkohola. Takođe, koristi se u lečenju nervnih poremećaja jer poseduje sedativni efekat, a ima i sposobnost da smanjuje nivo šećera u krvi.

Terapeutski aktivne komponente: laktukopikrin (ima sedativni efekat), vitamin C, minerali, kalijum, gvožđe, kalcijum, fosfor. Ova biljka takođe sadrži insulin. Cikorija je mediteranska biljka, čiji se mleveni koren u Evropi koristi kao zamena za kafu koja ne sadrži kofein.

Ima bogat ukus koji podseća na čokoladu. Ukoliko se doda u kafu, poništava negativne efekte kofeina i pomaže varenje. Zanimljivost: U Nemačkoj postoji legenda da je Cikorija najpre bila prelepa princeza koja je, nakon što je izgubila svog dragog, tražila da se pretvori upravo u ovu biljku.

Pomoćnica

Solanum nigrum (Solonaceae) 32mg

Solanum nigrum

Biljka koja se u indijskoj Materii medici navodi, između ostalog, kao sredstvo koje pokazuje povoljan efekat kod inflamatornih otoka i hronične ciroze jetre i slezine. Ima značajno diuretično dejstvo. Eksperimentalna ispitivanja su takođe potvrdila protektivne i blagotvorne efekte na histološku strukturu jetre i na glikogen i serum proteine jetre. U ranim tekstovima Ajurvedske medicine se pominje kao važan sastojak u lekovitim sredsvima za lečenje srca. Korišćena je i u staroj Grčkoj kao lek za površinska zapaljenja. Ova biljka je efikasna u lečenju ciroze jetre. Poznata je i po svojim diuretičkim, antiseptičnim i laksativnim efektima.

Terapeutski aktivne komponente: plodovi (bobice) sadrže alkaloidne glukozide, solasonine, alfa i beta solanigrine, alfa i beta solamargine, steroidne sapogenine i solasodine.

Kasija

Cassia occidentalis (Caesalpiniaceae) 16mg

Cassia occidentalis

Biljka koja povoljno utiče na glikogen. Koristi se kao protivotrov kod različitih trovanja. Pomaže i kod dispepsije, hidropsije i groznice. Ova biljka reguliše crevne pokrete i njeno blago laksativno dejstvo je od pomoći u lečenju konstipacije. Semenu ove biljke se pripisuje svojstvo da prečišćava krv.Tradicionalno se koristi za smirenje nadraženih creva, velikog kašlja, konvulzija i srčanih oboljenja. Od lišća se mogu praviti obloge koje ubrzavaju zarastanje spoljašnjih rana.

Terapeutski aktivne komponente: eterična ulja dobijena iz lišća, korena i semena imaju antibakterijska i antigljivična svojstva.

Arjuna

Terminalia arjuna (Combretaceae) 32mg

Terminalia arjuna

Biljka bogata mineralima i esencijalnim uljima. Korisna je u tretmanu različitih bolesti jetre. Kora drveta Arjune se vekovima koristi u lečenju kardiovaskularnih oboljenja. Poseduje i mnoštvo drugih terapeutskih blagodeti uključujući i tretman protiv astme, hipertenzije i kamena u bubregu. Biljka poseduje i blaga diuretička svostva, razredjuje krv, prostaglandin E2 koji sadrži smanjuje nivo holesterola u krvi, širi krvne sudove, čak i kod pušača. Ublažava tegobe nastale usled visokog krvnog pritiska kao što su vrtoglavica, nesanica, umor, glavobolja i loša koncentracija. Pomaže izbacivanje kamena iz bubrega. Širi krvne sudove i podspešuje cirkulaciju, štiti srce od ishemijskih oštećenja.

Ublažava simptome astme.

Terapeutski aktivne komponente: kasuarinin – hidrolizavilni tanin izolovan iz kore, ispoljava antiviralna svojstva na herpes virus tako što inhibira vezivanje virusa i njegovu penetraciju u ćelije.

Etanolski ekstrakt pomaže zarastanje rana.

Hajdučka trava

Achillea millefolium (Compositae) 16mg

Hajdučka trava

I kod nas veoma poznata lekovita biljka kako u narodnoj tako i u službenoj medicini. U indijskoj Materii medici se preporučuje kao stimulans, tonik i karminativ, i veoma je poštovana zbog svojih lekovitih svojstava. Veoma efikasno zaustavlja krvarenje i ubrzava zarastanje rana. Često se koristi kao biljni lek za obilna menstrualna krvarenja. Preporučuje se i kod dispeptičnih oboljenja kao što su blagi grčevi i druge bolesti gastrointestinalnog trakta. Pomaže i zarastanje hemoroida.

Terapeutski aktivne komponente: alkaloid ahilin i mnoge druge.

Zanimljivost: Smatra se da latinski naziv ove biljke potiče još iz vremena grčkog junaka Ahila, koji je koristio za vidanje rana nakon mnogobrojnih bitaka. Po njemu biljka dobila ime Achillea.

Tamaris allica

(Tamaricaceae) 16mg

Tamaris allica

Indijska Materia medica navodi ovu biljku kao hepatični stimulans i digestiv sa veoma povoljnim efektom na glikogen jetre i serumske proteine. Ima laksativno i antihemolitičko dejstvo. Često se koristi kod konstipacije.

Može pomoći i kod obilnog menstrualnog krvarenja i hemoroida.

Terapeutski aktivne komponente: tamariksin.

Mandur bhasma

(ferrum et ferri oxidum) 33mg

Predstavlja proizvod koji se dobija mešanjem feri oksida sa sokovima navedenih biljaka, tako da se dobija organski vezano gvožđe, koje organizam u takvom obliku može da iskoristiti.

Cena: din. 850

Količina 100 tableta


Podelite na društvenim mrežama

22 komentara

 1. Milena

  Operisala sam ziucnu kesu,nemam je…Da li liv52 smem da koristim iako nemam zucnu kesu?

 2. Mirjana

  Imala sam problem masne ptećene jetre i nijedan rezultat nije bio dobar pila sam liv 52 2 meseca intezivno i tad sam izvadila tezultate bila sam oduševljema rezultatima naravno korigovala sam i ishranu šetnju obavezno ali i ranije sam tako radilam ali nije bilo pomaka .Pila sam i simalarin pomoglo mi je koliko nije išlo brzo gore tako godinama dok nisam pila liv 52 odmah je bilo vidnih rezultata

 3. Dragan

  Da li liv 52 može da se koristi zajedno da sylimarinom, koji se takođe reklamira kao preparat za lečenje jetre?

 4. zora

  DA li se Liv 52 može uzimati zajedno sa kortizonom u slučaju AIH (Autoimune hepatitis)

  • Čobić Vlada

   Može, što da ne. Liv 52 je jedan od najbezbednijih preparata, već se decenijama koristi po celom svetu i objektivno se pokazao kao veoma bezbedan i veoma delotvaran preparat.

 5. zora

  Pozdrav Vladi Čobiću, za nesebično, promoviranje ovog leka, za koji i ja sigurno znam da pomaže .Pijem ga već 17 godina. i nemam problema s jetrom .Yaustavio se rast jetre za koji nisu znali liječnici zbog čega. nakon 10 godina jedan liječnik je otkrio da sam nekad imala hepatitis A koji je oštetio jetru i to je moglo biti uzrok .. no ja pijem tablete i sve mogu jesti bez da jetra reagira. Treba se također manje sekirati jer i to oštećuje jetru.. Znate onu izreku „ide mi na jetra“ :)

 6. Dejan

  Molim vas,da li se LIV 52 moze koristiti i kod primarne bilijarne ciroze.

 7. Anka

  LIV 52 uzimam jer mi je rečeno da imam masnu jetru, hoćete li biti ljubazni da mi kažete koliko dugo se može koristiti ovaj preparat i treba li praviti neke cikluse u uzimanju.
  Hvala,

  Anka

  • Čobić Vlada

   Možete da uzimate do kraja života, to je jedan od najbezbednijih preparata. Sve dok ima potrebe, koristite. On regeneriše jetru, a time i krv, masno tkivo itd… Ima veoma širok opseg dobrobiti.

 8. Predrag

  Da li se LIV 52 može uzimati tokom primanja hemioterapije?

 9. Vesna

  Dodatno pitanje, oprostite – suprug je dijabetičar bez insulina, pa nas interesuje i uticaj Liv52 na dijabetes. Hvala

  • Čobić Vlada

   Liv 52 sadrži u sebi gorke trave koje pozitivno deluju na pankreas, jetru, žuč, slezinu… Dakle, dobar je za dijabetičare koji nisu zavisni od insulina.

 10. Vesna

  Poštovani Vlado, suprug je kupio preparat zbog masnoće jetre. Vidim po svetskim sajtovima da ima i loših komentara oko uspešnosti lečenja sa Liv 52. Koja su Vaša saznanja oko nuspojava, posledica? Hvala

  • Čobić Vlada

   Liv 52 je proveren preparat, u nekim zemljama se prodaje duže od 50 godina. Ne postoje baš nikakva loša dejstva ovog preparata, osim u propagandi “novinara“ i potplaženih lekara koji su dobro “podmazani“ da izmišljaju gluposti o raznim aspektima prirodnog lečenja, pa tako i preparatima koji se pri tom koriste. Teško je danas na tržištu naći preparat koji je bezbedniji od liv 52 i to još provereno milionima ljudi širom sveta. Ja zastupam fabriku Baidijanath, a liv 52 proizvodi konkurentska firma, Himalaja, tako da nemam neki interes da hvalim konkurenciju. Ipak, istina je da Liv 52 dominira tržištem, pogotovo u zemljama bivšeg sovjetskog bloka. To je jeftin, lako dostupan, delotvoran i bezbedan preparat. Preporučivao sam ga mnogima, čak i sa krajnje teškim bolestima, nikada nisu imali ni najmanji problem.

RSS

Postavite komentar u vezi "Liv 52"

Možete koristiti Kontakt stranu ako ne želite da sadržaj bude javno objavljen.