Ajur-veda sajt

Podelite na društvenim mrežama

Počinjemo na razvoju sajta Ajur-veda doo.


Podelite na društvenim mrežama

19 komentara

 1. Sanja

  Postovani
  Zanima me da ima neki vash proizvod koji moze da pomogne u lecenju diskus hernije, namaljivanje boli i isto tako zanima me dali ima neka hrana koja treba vise da se konzumira ili da se izbegava
  Hvala unapred

 2. Čobić Vlada

  Ne postoji „carobni napitak“ ni za jednu bolest, pa tako ni za astmu. Za resenje bilo kakvog problema, uvek je neophodno upotrebiti tri pristupa:

  1. Nidana parivardjana – uklanjanje uzroka bolesti. U slucaju disajnih problema to cesto znaci izbegavanje sira, pavlake, jogurta, slatkisa i raznih drugih namirnica koje pri slabom agniju stvaraju visak sluzi u telu. naravno uzroci mogu biti razni / nepravilna dnevna rutina, okruzenje na poslu (vlaga, hemijski otrovi) itd. Bez ovoga nema izlecenja ni jedne bolesti!

  2. Samana – uravnotezenje telsenih energija (dosa), tkiva, varenja itd. Ovde se koriste razni preparati, i ako se ispostuje ona prva tacka – nidana parivardjana, tada ovi preparati imaju „cudotvorno delovanje“, u suprotnom, njihov ucinak je oko 30%. Ovde spada i suncanje, post, uravnotezena ishrana, redovne navike itd.

  3. Shodana – eliminacija telesnih toksina putem ciscenja krvi, sinusa, zeluca, tankog i debelog creva. To je pancakarma. Ona unistava samo seme bolesti koje moze da preostane posle prva dva pristupa.

 3. Sarasvati

  Postovani, interesuje me da li postoji neka „kombinacija“ ajurvedskih proizvoda ili samo jedan proizvoid koji bi uspesno odklonio probleme sa disajnim putevima pa cak i asme?

 4. Čobić Vlada

  Preparate možete nabaviti u prodavnicama zdravije hrane – pogledajte stranicu prodajna mesta.

 5. Katarina

  Interesuje me da li u Novom sadu postoji neko ko se bavi ayurvedskom medicinom i mesto gde se mogu nabaviti preparati.

  Hvala unapred na odgovoru.

 6. Čobić Vlada

  @Tijana
  Lečenje ove „bolesti“ je relativno prosto, ali zahteva strogu disciplinu u ishrani. Potpuni nestanak simptoma je moguć u roku od 10 do 30 dana. Na žalost, ne postoji „čarobna pilulica“ i ni jedan ajurvedski proizvod ne može da zameni normalne navike u ishrani i svakodnevnom životu. A „Mr. Chron“ je upravo posledica pogrešnih navika.

  @Tatjana
  Pozovite 063/771-0-609 i raspitajte se šta i kako dalje.

 7. Tatjana

  Postovani, molim za pomoc. Bila sam na tecaju Siddhy tehnike i letenja 1999 godine u Mladenovcu. Praktikovala sam tehnike nekoliko godina, a onda sam prestala, jer nisam mogla da kontoliem vreme. Od skoro sam pocela opet sa meditacijom ali sam Sutr zaboravila. Moze pomoc?

 8. Tijana

  Postovani, zanima me da li od vasih proizvoda nesto moze da pomogne u lecenju moje bolesti Mr.Chron – ostecenje sluzokoze creva?

 9. Čobić Vlada

  Marija, trifala je sredstvo za regulisanje stolice. Ako se uzimaju manje količine i sa hladnom vodom, tada zatvara stolicu. Veće količine (doze) dovode do otvaranja stolice.

  Do sada nisu otkrivena bilo kakva „sudaranja“ trifale sa alopatskim lekovima.

  Vena, trenutno u Makedoniji nemamo predstavnika. Za kompletne preporuke, naravno preporučujemo konsultacije kod dr. Vijasa, bilo ovde u Beogradu, bilo u Vranju, u sklopu naše saradnje sa prodavnicom Bio-bio (vidite njihov telefon i adresu na našem sajtu).

  Što se tiče nabavke proizvoda, takodje se obratite njima, jer su vam najbliži.

  Miomire, stres gard može da se upotrebljava paralelno sa alopatskim lekovima, pa i lekovima za depresiju. Depresija nastaje pre svega usled manjka satve (vrlina, svetlost) u duhu i usled preovladavanja tamasa (mrak, tupost).

  Tri biljke koje sadrži stres gard – ašvaganda, brami i đatamanši, spadaju u red veoma satvičnih i unose satvu u duh i telo. Na taj način uklanjaju mrak i depresiju iz duha.

  Naravno, ishrana i dnevni raspored su od ogromne važnosti za depresivne osobe. Redovan rad, jasan cilj pred sobom, hrana koja je ukusna, sveža, lako svarljiva i raznovrsna – pravilno začinjena i prijatna za čula – to je prava hrana za depresivne osobe.

  Ali, odstojala, industrijska jednolična ishrana dodatno povećava tamas i tupost u duhu, samim tim i depresiju. A ako čovek redovno pije otrov, kakva je korist od uzimanja stres garda?

  Sve ove stvari su tesno povezane.

  Efikasnost meditacije je takođe povezana sa jasnoćom duha i kvalitetom fiziologije. Telo je mašina koju duh koristi za uživanje u ovom svetu. Ako je motor blokirao, šta automobil može učiniti za vozača?

  Dakle, ako čovek želi da bude srećan i uspešan, tada mora da vodi računa i o telu i o duhu i o svojoj okolini (s kim si, takav si).

  Transcendentalna meditacija i vedsko znanje su sjajan izlaz iz depresije. Kao što čak i najslabiji jutarnji zraci svetla lako uklanjaju tamu, tako i najmanje iskustvo Sopstva, čiste svesti i Realnosti putem TM uklanja beskrajnu tamu i očaj iz duha. To unošenje svetlosti se zove prosvetljavanje. Dakle, mnoge stvari su vam na raspolaganju.

 10. Miomir

  Interesuje me dali Stres gard moze da se upotrbljava ako se koriste lekovi za depresiju. Mislim konkretno na Ksalol. I koliko je uopste Stres gard efikasan bez meditacije i nacina ishrane?

RSS

Postavite komentar u vezi "Ajur-veda sajt"

Možete koristiti Kontakt stranu ako ne želite da sadržaj bude javno objavljen.