Bezbojna kana

350.00рсд

Kategorija:

Opis

Podelite na društvenim mrežama

BEZBOJNA KANA

Iako Cassia obovata uopšte ne pripada istoj porodici biljaka kojoj pripada kana (Lawsonia inermis), ona se u svetu lepote naziva ,,bezbojna (neutralna) kana“, verovatno zbog veoma blagotvornog uticaja koji ima na zdravlje i lepotu kose (kao i kana), ali joj ne menja boju.

ČEMU SLUŽI Cassia obovata :

 

Regenerator za gustinu i jačanje vlasi: bezbojna kana jača koren i podstiče rast kose, čineći kosu ne samo sjajnom, već i gustom, jakom i zdravom.
Regenerator za bujnost kose: kasija je odličan kondicioner za tanku kosu i osetljivu kožu glave, povećava bujnost vlasi.
Kondicioner za glatkost i sjaj kose: ovo je prirodni kondicioner koji ne samo da čini kosu zdravom i gustom, već joj daje i sjaj i mekoću.
Regenerator za plavu kosu: specijalno deluje na plavu kosu, jer naglašava i ističe žute pigmente. Ukoliko je nanesete na belu ili sedu kosu, ona će se blago obojiti u bledo plavu nijansu koja se gubi pranjem kose. Kod drugih boja kose ne dolazi do ovog efekta.
Pogodna za sve tipove kose!
100% prirodno – 0% hemikalija!

BEZBOJNA KANA I TVRDA VODA:

Ako je voda koju koristite za pranje kose puna kalcijuma i drugih minerala, oni se mogu nakupljati u vašoj kosi. Neki od tih minerala mogu da reaguju sa biljnim pigmentima u kasiji i da osenče kosu zelenkastim ili smeđim tonovima. Da biste ovo izbegli, isprobajte bezbojnu kanu na nekoliko vlasi koje pokupite, na primer sa češlja ili četke za kosu. Ako dođe do promene boje, koristite destilovanu vodu prilikom pripreme kasije.

NAČIN UPOTREBE:

Potopite prah u dovoljno vruće vode (oko 50 C), da se napravi gusta pasta (gustine kiselog mleka) i ostavite da odstoji desetak minuta. Podelite kosu na 4 dela i na svaki od njih ravnomerno nanesite pastu, idući od korena prema vrhu vlasi. Sakupite kosu u punđu i utrljajte u nju ostatak paste. Umotajte kosu peškirom (najlon kesa ili kapa za plivanje su druga mogućnost) i ostavite da stoji oko dva sata. Nakon toga dobro isperite kosu.

RECEPTI ZA DOBIJANjE RAZNIH NIJANSI:

• Za crvenu boju, koristite čistu kanu (Lawsonia inermis).
• Za ublažavanje crvene boje, dodajte 45 grama amla praha na 100 grama kane.
• Za dobijanje plave kose, pomešajte 25% kane (Lawsonia inermis) i 75% bezbojne kane (Cassia obovata).
• Za bakarnu boju koristite 50% kane (Lawsonia inermis) i 50% bezbojne kane (Cassia obovata).
• Za crvenkasto-smeđe tonove koristite 75% kane (Lawsonia inermis) i 25% indiga (Indigofera Tinctoria).
• Za smeđu boju koristite 50% kane (Lawsonia inermis) i 50% indiga (Indigofera Tinctoria).
• Za crnu boju, prvo nanesite kanu (Lawsonia inermis) – prvi korak, a zatim primenite indigo, kao drugi korak.


Podelite na društvenim mrežama

2 recenzije za Bezbojna kana

 1. Jasminka

  Da bi dobila crnu boju kose da li treba da naručim kod vas ovu neutralnu kanu i indigo ili crvenu kanu i indigo? Hvala

  • Čobić Vlada

   Kanu i indigo.

 2. Lilit

  Htela sam da se ofarbam sa senom jer sam čula da prekriva sede i jer bi naglasilo moju tamnoplavu kosu.Ali sad čitam da se ispira pranjem.Koliko otprilike traje ta boja na kosi?Da li može da se meša sa amla prahom?Hvala?

  • Čobić Vlada

   Može da se meša sa amla prahom.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *