Kumari asava

1,000.00рсд

Pakovanje: 450 ml

Категорија:

Опис

Podelite na društvenim mrežama

ARIŠTA I ASAVA

Ajurveda pridaje veliki značaj grupi preparata poznatim kao ,,arišta“ i ,,asava“. To su fermentisani napici koji sadrže malu količinu samostvorenog alkohola. Zahvaljujući tome u njima se nalaze i sastojci rastvorljivi u vodi i sastojci rastvljorivi u alkoholu, čime se izvlači najveća dobrobit iz trava koje ulaze u njihov sastav.
U grupu asava spadaju blaga biljna vina koja se dobijaju fermentacijom svih sastojaka pomešanih sa hladnom vodom. U grupu arišta spadaju blaga biljna vina koja se dobijaju pravljenjem uvarka od glavne trave, zatim dodavanjem svih ostalih sastojaka i njihovom fermentacijom.

Za pripremu ovih veoma delotvornih napitaka koriste se spore divljeg kvasca koje se prirodno nalaze u cvetovima određenih biljaka ili u medu. Dodatkom meda ili ovih cvetova u rastvor i držanjem cele smese pod naročitim uslovima koji su opisani u drevnim tekstovima, dolazi do blage i postepene fermentacije usled čega se formira lekovito i blago biljno vino. Naročita vrednost ovih biljnih vina je što deluju veoma brzo i efikasno i prvi rezultati se vide već nakon nekoliko dana upotrebe. Sa druge strane, mala količina samostvorenog alkohola omogućuje veoma lako varenje i usvajanje ovih preparata, tako da se ne opterećuje sistem organa za varenje. Zato su biljna vina odličan izbor kod slabih, iscrpljenih i nemoćnih pacijenata.

KUMARI ASAVA

I ZA JETRU I ZA ŽENE!

Kumari asava je moćan ajurvedski napitak na bazi aloje. Osim aloje, sadrži još 37 trava, nerafinisani šećer od trske, med, ajurvedsko gvožđe i od četiri do deset procenata samostvorenog alkohola. Ovaj preparat ima širok spektar delovanja, a najčešće se primenjuje kod problema jetre i žuči i za regulisanje različitih problema fiziologije žene.

Indijsko ime za aloju je ,,kumari“ što u prevodu znači ,,devica“ ili ,,princeza“. Ovo je takođe i naziv za boginju ženske mladosti i nevinosti, što ukazuje na verovanje starih Indusa da pravilna upotreba aloje obezbeđuje dugotrajno zdravlje i mladost žene tokom celog njenog životnog veka – od puberteta, preko polne zrelosti do menopauze.

Kumari asava sadrži veoma kvalitetne biljne estrogene i biljne progesterone u dobro uravnoteženoj formuli bez rizika svojstvenih hormonalnim terapijama. Redovnom upotrebom ovog napitka telo, um i čula žene postaju podmlađeni i zdravi. Za trajnije rezultate preporučuje se redovna upotreba tokom tri do šest meseci.

Prema ajur-vedi, psihičko stanje žene (stres, napetost, loše emocije) neposredno utiče na zdravlje njenog reproduktivnog sistema i može, u kombinaciji sa nepravilnom ishranom, neodgovarajućim životnim navikama i genetskim osobinama dovesti do različitih poremećaja koji uključuju i neplodnost. Kumari asava se smatra jednim od najboljih tonika za zdravlje žene i može se koristiti kod različitih neravnoteža ženskog polnog sistema, uključujući i menstrualne nepravilnosti i neplodnost.

Jetra i žuč trpe najveći pritisak savremenog načina života i ishrane. Namirnice bogate štetnim masnoćama, ostacima pesticida, herbicida, antibiotika i hormona, pune veštačkih boja, konzervanasa i drugih hemijskih dodataka, najpre napadaju i oštećuju jetru. Od zdravlja jetre neposredno zavise snaga imunog sistema, kvalitet krvi, kože, kose i noktiju. Otežan rad jetre i žuči dovodi do pojave zatvora, gasova, nadutosti, anemije, gojaznosti, bezvoljnosti i različitih zdravstvenih problema.

Kumari asava je izvanredno sredstvo za čišćenje i podmlađivanje jetre. Uravnotežuje stvaranje i protok žuči i želudačne kiseline i tako smanjuje rizik od različitih poremećaja jetre. Kombinacija trava u ovom tečnom ajurvedskom toniku podržava pravilno varenje, stimuliše lenju i masnu jetru i smanjuje toksične efekte nesvarene hrane, alkohola, narkotika, lekova i drugih izvora zagađenja. Zahvaljujući delovanju gorkih trava uspešno otklanja zakrčenja u žučnom kanalu, normalizuje tok žuči i uklanja zatvor. Na ovaj način se uklanjaju gasovi i nadutost koji nastaju kao posledica konstipacije.
Zbog određene količine gvožđa i uticaja na krv, ovo je odličan napitak za osobe koje pate od anemije.

kumari asava

 

NAPITAK OD ALOJE:

• Podržava prirodno izbacivanje toksina
(DETOKSIKACIJU)
• Podržava dobro varenje
• Poboljšava rad jetre i žuči
• Smanjuje menstrualne probleme

PREPORUČUJE SE KOD:
• Uvećane jetre i slezine
• Slabog varenja
• Žutice
• Kamena u žuči i bubrezima
• Anemije
• Hronične konstipacije
• Odvikavanja od alkohola
• Dismenoreje, neredovnog ciklusa
• Menoragije
• Neplodnosti

NAČIN UPOTREBE:
Jednu do dve supene kašike napitka od aloje popijte posle ručka i posle večere. Ako vam je ukus previše jak, pomešajte sa jednakom količinom obične vode.

kumari asava

 


Podelite na društvenim mrežama

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Kumari asava“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *