Baidyanath balm

350.00рсд

Zapremina 10 ml

Kategorija:

Opis

Podelite na društvenim mrežama

Baidyanath balm

Izvanredan ajurvedski balzam
za lokalnu primenu na bolnim delovima tela.
 1. Bogat odabranim esencijalnim uljima: ova krema sadrži jedanaest esencijalnih ulja koja podstiču krvotok i uklanjaju bol i ukočenost.
 2. Utiče na uzrok, a ne na posledicu: dok lekovi protiv bolova deluju tako što umrtve živce odgovorne za bol, Baidyanath krema stimuliše rasejavanje i raspršivanje nakupljenih toksina (toksina koji utiču na živac i stvaraju bol).
 3. Deluje brzo i snažno: već posle nekoliko minuta, osetićete blago zagrevanje u predelu bolnog mesta, što je znak da su „trave“ počele da „rade svoj posao“.
 4. Nema loših pratećih pojava: dok najveći broj alopatskih lekova štetno deluje na bar jedan unutrašnji organ (najčešće jetru ili bubrege) dotle Baidyanath krema stvara povoljne prateće pojave.
 5. Pozitivne prateće pojave: eterična ulja isparavaju prilikom utrljavanja, što otvara i širi disajne puteve, pa više kiesonika dospeva u mozak i krvotok. Usled toga, osoba se oseća energičnije i svežije.
 6. Išijas, reuma, artritis, neuralgije: ova izuzetno mirisna, umirujuća i opuštajuća esencijalna ulja donose veliko olakšanje bolnim ili upaljenim zglobovima, mišićima, kostima…
 7. Zapušenost sinusa i pluća: namažite ugroženo područje i prekrijte toplom oblogom.
Glavobolja? Sinusi? Bol u zglobovima, vratu, mišićima?
Gde god da je bol –
tu je Baidyanath balm!

Kako deluje Baidyanath balm

Indian Wintergreen (Gaultheria fragrantissima) ulje

Izuzetno mirisno, opuštajuće i umirujuće ulje koje donosi veliko olakšanje bolnim i upaljenim zglobovima. Ovo je bogat prirodni izvor metil salicilata, koji lokalnom primenom podstiče krvotok i omogućava znatno olakšanje kod išijasa, neuralgija i reumatizma.

Eukaliptus (Eucalyptus globulus) ulje

Ulje eukaliptusa snažno deluje protiv upala, grčeva, zapušenosti i mikroba. Zbog stimulativnog delovanja ovog esencijalnog ulja, eukaliptus se u Australiji zove „Drvo od groznice“ (Fever Tree).

Ulje se naširoko koristi za inhalaciju i lokalnu primenu kod skoro svih vrsta disajnih poremećaja – kašlja, prehlade, upale grla, zapušenog nosa, astme, sinusitisa i sinusne glavoblje.

Veoma je delotvorno i kod ljudi koji pate od lumbaga, grčeva, ukočenosti, neuralgija i reumatizma.

Ono smanjuje vata i kapha došu, ne remeti pitu.

Baidyanath balm sastojci

Terpentin (Pinus longifolia) ulje

Terpentin se dobija destilacijom borove smole. Inhalacija se najčešće koristi za širenje disajnih puteva, naročito donjih, jer pospešuje razlaganje i izbacivanje šlajma.

Lokalna primena delotvorno podstiče krvotok. Borovo ulje jača imuni sistem, deluje kao anti-oksidant i blago opušta mišiće zbog antistresnog i blago sedativnog uticaja koji stvara.

Cimet (Cinnamomum zeylanicum) ulje

Cimet se kod nas naširoko koristi kao začin, ali malo je poznato da esencijalno ulje ove biljke ima zapanjujuća lekovita svojstva. Osim što snažno deluje protiv infekcija i bakterija, ulje cimeta ima i snažna protiv upalna dejstva.

Zato se često lokalno primenjuje kod artritisa, prehlada i gripa. Ovo zagrevajuće i opuštajuće ulje izuzetno je korisno kod glavobolja izazvanih disajnim problemima, zapušenim sinusima i hladnoćom.

Čajno drvo (Melaleuca leucadendra) ulje

Ulje efikasno smiruje mišićno-koštane upale i bolove sa njima povezane, kada se namaže na bolno mesto. Izuzetno pomaže i kod glavobolje.

Udisanje ovog ulja razlaže stvrdnutu sluz, pomaže iskašljavanje i čisti pluća.

Limunova trava (Cymbopogon citratus) ulje

Koristi se protiv depresije, bolova, groznice i infekcija, kao obavezan sastojak u aromaterapiji. Sadrži više aktivnih supstanci koje deluju i protiv iscrpljenosti i stresa, a ne samo protiv bolova.

Karanfilić (Syzygium aromaticum) ulje

Ulje dobijeno iz pupoljaka karanfilića snažno je prirodno sredstvo protiv bolova (analgetik). To je moćan lokalni stimulator krvotoka, koji efikasno smiruje upale.

Ovo ulje je najpoznatije u stomatologiji, ali se na Istoku rado koristi protiv glavobolje, stresa, mentalne iscrpljenosti i napetosti.

Zbog protiv upalnih svojstava i sposobnosti da razlaže sluz, često se upotrebljava kod astme, prehlada, kašlja, bronhitisa, sinusitisa, i td.

Baidyanath balm sastojci 2

Oraščić (Myristica fragrans) ulje

Neuporedivo sredstvo protiv bolova, grčeva, probadanja i ukočenosti. U ajur-vedi spada u najbolja sredstva za smirivanje vata doše.

Menta (Mentha piperata), Kamfor (Cinnamomum camphora) i Thymol (Carum copticum) ulja

Baidyanath balm

[dpsc_display_product] [sn_shop_kol kolicina=“Zapremina“ jedinica=“ml“]10[/sn_shop_kol]

Mentol deluje kao „prevozno sredstvo“ koje drugim uljima iz Baidyanath balma pomaže da prodru dublje u tkiva. Ulje kamfora efikasno opušta napete i stegnute mišiće. Ulje timijana deluje protiv infekcija i upala, ubrzava oporavak kod disajnih problema i efikasno smiruje glavobolje, iscrpljenost i bolove u zglobovima.

Indikacije

 • Bolovi u zglobovima
 • Bolovi u mišićima (ukočenost)
 • Reuma
 • Glavobolja
 • Bolovi usled udarca (sportske povrede)
 • Grčevi u mišićima, probadanja
 • Začepljenost pluća i sinusa
 • Odbija insekte, naročito komarce (repelent)

Način upotrebe

Nanesite manju količinu kreme na ugroženo mesto i blago utrljajte dok se ne upije (ili masirajte bolno mesto koristeći ovu kremu). Ponoviti bar dva do tri puta na dan, dok traju problemi.

Reference

 1. Mercier B, Prost J, et al. The Essential Oil of Turpentine and its Major Volatile Fraction (α- and β- Pinenes): A Review. International Journal of Occupational Medicine and Environmental Health. 2009; 22(4): 331-342.
 2. Blanco MM, Costa CARA, et al. Neurobehavioral effect of essential oil of Cymbopogancitratus in mice. Phytomedicine. 2009; 16(2-3): 265-70.

Podelite na društvenim mrežama

3 recenzije za Baidyanath balm

 1. Tijana

  Mažem je već drugi dan imam bolove u kičmi i levoj nozi ali mene ne greje kao što piše, nego mi gladi bolno mesto. Zbog čega?

  • Čobić Vlada

   Molim vas, opišite mi šta znači to “gladi“ bolno mesto?
   Ova mast pospešuje krvotok, što privremeno dovede do osećaja zagrevanja, ali kasnije osoba može da ima osećaj hladjenja, kada krv počne da odnosi toksine koji su nakupljeni u datom predelu i čija priroda je obično hladna (u ajurvedi “vata doša“).
   Ako imate hronične bolove, mnogo je bolje da koristite mahanarajana ulje, ono deluje dubinski i na duže staze. Ovaj balm služi više kao prva pomoć.

 2. Sanja

  Da li se Baidyanath balm moze stavljati i na kosu?

  • Čobić Vlada

   Može, ako vas boli kosa. Šalim se, zašto bi iko stavljao ovaj balm na kosu? On podstiče krvotok u koži, u kosi nema krvotoka.

 3. borivoje marković

  Molim Vas za savet.Da li može Balm udisati kroz nos tako što se otvorena teglica priubliži nosnom otvoru udiše par sekundi.Ja sam probao i osećao sam se dobro jer se smanjila zapušenost nosa.Hvala

  • Čobić Vlada

   Pa, očigledno je da može.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *