Novo u LilaMa – Kvalitetni mirisni štapići

Autor
Podelite na društvenim mrežama

Kvalitetni mirisni štapići

Mirisni štapići se hiljadama godina koriste za smirenje duha, poboljšanje koncentracije i jasnoće uma, pročišćavanje ozračja od stresa i negativnosti i za stvaranje prijatnog i dobrog raspoloženja. Uputstva za njihovu primenu postoje u svetim spisima svih poznatih kultura, uključujući i stari i novi zavet i koran.

Mirisni štapići: Roshni – amber aroma, Suraj sandal, Nandi Wonder Flora

Sistematska upotreba mirisnih štapića prvi put je opisana u ajurvedskim tekstovima i služila je prvenstveno za očuvanje zdravlja. Danas se njihova primena najčešće povezuje sa duhovnim ceremonijama Istoka (Indija, Indokina,Tibet, Kina, Japan…) ali i sa meditacijom, molitvom i uopšte stvaranjem zdrave, pročišćene i uzvišene atmosfere.

Vodeći proizvođači

Prestonica mirisnih štapića u Indiji je država Karnataka, a gradovi Misore i Bangalor su vodeći proizvodni centri prirodnih, kvalitetnih, ručno valjanih štapića. Karnataka obiluje ogromnim šumama mirisnog drveća, naročito sandala, što joj daje neiscrpnu sirovinsku bazu.

Kompanija ASWATHIAH & BROSS iz Bangalora, spada u gigante u ovoj vrsti proizvodnje i odlikuje se postojanim kvalitetom i tradicionalnom izradom (prirodne sirovine, ručno valjani štapići) kvalitetnih mirisnih štapića. Za početak, predstavljamo vam tri veoma popularne robne marke: SURAJ SANDAL, NANDI WONDER FLORA i ROSHNI.

Mirisni štapići


Podelite na društvenim mrežama
Article Categories:
Vesti

Komentari

 • Poštovani, zadnj put sam dala kanu na kosu. Pomešala sam je sa limunom i crnim čajem. Dobila sam alergiju. Zanima me, dali je to od kane, da sadrži još neki sastojak ili kombinacija (limun, kana crni čaj). Kanu sam kupila u Tuš trgovinu u Sloveniji kao braon boja. Bila bi razočarana, da sam alergična na kanu. Sada sam naručila vašu kanu preko prijatelja iz Srbije. Lep pozdrav Svetlana

  svetlana 23. јул. 2013 11:48 Одговори
  • Ne postoji braon kana. Kana je uvek i isključivo ridje (crvenkaste boje). Razne mešavine koje se prodaju kao crna, braon itd kana, u stvari nisu kana već prosto boje za kosu, koje mogu biti mešavina kane i drugih trava, ili prosto hemijska farba koju je prodavac nazvao kana.

   Kana (henna) je biljka latinskog naziva Lawsonia intermiss i uvek daje samo jednu, istu, crvenkastu boju.

   Čobić Vlada 24. јул. 2013 15:57 Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *