Maharishi Ayurveda India

Опис

Podelite na društvenim mrežama

Poslovni partneri

Samo draguljar zna vrednost dijamanta i način kako da i drugi uvide tu lepotu. Slično, samo potpuno razvijeni čovek može u potpunosti da obnovi znanje koje su doneli drugi prosvetljeni ljudi. I kao što su drevni mudraci u prošlosti razvili celovit sistem za stvaranje zdravlja i dugovečnosti, tako je i danas veliki mudrac savremenog doba obnovio to znanje u potpunosti i dao ga na poklon čovečanstvu.

Mahariši Maheš JogiTaj mudrac se zove Mahariši Maheš Jogi i zato danas postoji izraz Mahariši ajur-veda, da bi se naglasilo da je to celovito, obnovljeno znanje, savršeno u svojoj čistoti i delotvornosti. Do pojave Maharišija ajur-veda u Indiji se uglavnom zasnivala na grubim aspektima lečenja i prevencije, kao što su razni preparati, post, vežbe i slično. Sa pojavom Maharišija, totalnost znanja je polako počela da sviće. Mnoge zaboravljene tehnike lečenja su vraćene u život, mnogi postupci koji su pogrešno korišćeni ispravljeni su, a najvažnije od svega – osnovna uloga duha i svesti u stvaranju zdravlja i bolesti je ne samo potpuno rasvetljena, već su obnovljene moćne tehnologije za održavanje ravnoteže svesti, duha, čula i tela sa okolinom. Ovako obnovljena i ponovo povezana ajur-veda je počela da daje izvanredne rezultate u polju prevencije i lečenja, pa su je hiljade lekara i milioni pacijenata širom SAD i Evrope veoma brzo prigrlili.

Tri najveća ajurvedska stručnjakaNa samom početku osamdesetih godina dvadesetog veka, Mahariši je pozvao tri tada najveća ajurvedska stručnjaka: doktora V.M.Dwivedi-ja (najvećeg stručnjaka za proizvodnju ajurvedskih lekova – poznavaoca drevnih formula), doktora B.D. Trigunu (najvećeg stručnjaka za puls dijagnozu) i doktora Balaraj Maharishi-ja (najvećeg stručnjaka za lekovito bilje). Oni su u potpunosti obnovili drevno znanje i nazvali ga Mahariši Ajur Veda. Medicinski savet koji su oni stvorili omogućio je proizvodnju izvornih biljnih preparata u najvećem skladu sa klasičnim ajurvedskim tekstovima.

Zašto baš Mahariši Ajur Veda (MAV)?

Danas samo u Indiji postoji više od 7000 preduzeća koje se bave proizvodnjom ajurvedskih preparata. Ipak, standardi kvaliteta koji postoje u Mahariši ajur-vedi (MAV) teško se mogu naći na bilo kom drugom mestu. Ova kompanija objedinila je najbolje savremene tehnologije proizvodnje i kontrole kvaliteta, sa drevnom mudrošću ajurvedskih tekstova.

Naučna istraživanja

Postoje desetine kliničkih studija o različitim biljnim preparatima koje proizvodi MAV. Osim toga, objavljene su hiljade studija o uticaju različitih trava i začina koje MAV koristi u proizvodnji.

Najbolje od biljaka

Najbolje od biljaka

Biljke sadrže u sebi koncentrisani oblik inteligencije prirode. Upravo ova inteligencija prirode je ono što ajur-veda koristi za očuvanje zdravlja ljudi i životinja, a ne određene aktivne supstance kao što su alkaloidi, tanini itd. Zbog toga se u pravoj ajur-vedi koriste uvek cele biljke – na primer ceo list, ceo koren itd. a ne izolovane supstance kao što su kurkumin, kapsicin itd. MAV je u prvom redu posvećena očuvanju ove inteligencije u biljkama, i to putem tradicionalnih metoda uzgajanja, branja, sakupljanja i proizvodnje.

Upotreba samo celih biljaka (tj. biljnih delova, a ne izolovanih aktivnih sastojaka) je samo prvi korak u naporima da se ostvari potpuna čistota i izvornost u primeni ove drevne nauke. MAV je obučila više od 6000 meštana da sakupljaju trave u divljini, jer nekultivisane trave mogu biti daleko moćnije. U slučajevima kada sabiranje trava u divljini ugrožava okolinu, trave se gaje na sertifikovanim gazdinstvima, bez upotrebe pesticida. Ovde se koriste vekovima proverene tehnologije uzgajanja koje obezbeđuju uslove veoma slične uslovima u čistoj prirodi, što čuva snagu i čistotu trava.

Lekovita moć biljaka menja se u zavisnosti od godišnjeg doba, mesečevih mena, pa čak i doba dana. Neke trave su zaista moćne samo ako se uberu oko ponoći na dan punog meseca. Privrženost tradicionalnoj mudrosti uzgajanja i branja bilja obezbeđuje da svaka biljna formula sadrži najbolje moguće sastojke.

Kontrola kvaliteta u MAV

Kontrola kvaliteta

Kontrola kvaliteta u MAV proteže se od šuma i izgajivačkih polja, do prerađivačkih pogona i laboratorija. Prvi korak u kontroli kvaliteta vrše stručnjaci iz oblasti dravijaguna (nauka o prepoznavanju i upotrebi lekovitih biljaka). Oni razvrstavaju tek ubrano bilje prema vrsti i kvalitetu, pa se često dešava da se polovina žetve jednostavno odbaci jer ne odgovara strogim ajurvedskim merilima. Bilje koje prođe ovu prvu proveru, testira se dalje u fabrici putem naprednih tehnologija kao što je na primer tečna hromatografija.

Svaka partija gotovih proizvoda prolazi seriju provera koje uključuju sadržaj teških metala, pesticida, mikroba. Čitav proces proizvodnje je sertifikovan u skladu sa nekim od najvažnijih međunarodnih merila, što nedvosmisleno ukazuje na pažnju koja se posvećuje ostvarivanju vrhunskog kvaliteta proizvoda.

Sertifikati kvaliteta

Mahariši Ajur Veda Indija je proizvođač koji se može pohvaliti najvažnijim međunarodnim i nacionalnim sertifikatima kao što su: ISO 9001-2000, HACCP, GMP, BDIH, ORGANIC.

BDIH – sertifikovana prirodna kozmetika

BDIH – sertifikovana prirodna kozmetikaCilj preporuka koje su postavili BDIH (Bundesverband der Industrie- und Handelsunternehmen) i međunarodna agencija ECOCONTROL jeste da se potrošačima pruži više prozirnosti („transparentnosti“) i bezbednosti pri izboru visoko kvalitetne „prave“ prirodne kozmetike. Ove preporuke su uspostavile određena merila koja se tiču pripreme i proizvodnje sastojaka kozmetičkih proizvoda i njihove prerade. Dozvoljeni su jedino prirodne sirovine. Osim pažljivog izbora samog biljnog materijala, važna je i ekološka pogodnost svakog proizvoda – način proizvodnje ne sme narušavati životnu sredinu, uništavati prirodne resurse i proizvod mora imati dobru biološku razgradivost. BDIH sertifikat ne dozvoljava upotrebu genetskih manipulacija, oglede na životinjama, hemijske konzervanse. Kozmetički proizvodi MAV su sertifikovani u skladu sa ovim strogim merilima.

ORGANIC sertifikat

ORGANIC sertifikatZdravstveni rizici prisutni usled korišćenja hrane proizvedene uz upotrebu hemikalija (fertilizatora, insekticida, pesticida, fungicida…) danas su opšte poznati. Svesnost o ovom problemu dovela je do povećane tražnje ajurvedskih proizvoda koji su proizvedeni od sertifikovanih organskih sirovina. U tom cilju, stroga nacionalna i međunarodna merila su razvijena i primenjena na sertifikovanim organskim farmama. MAV Indija je među prvima stvorila mrežu sertifikovanih organskih biljnih farmi kako bi obezbedila izvor organskih trava i voćaka.


Podelite na društvenim mrežama

1 рецензија за Maharishi Ayurveda India

  1. Natasa

    Da li je shatavari churna proizvod koji vi prodajete maharashi ajurveda proizvod?

    • Čobić Vlada

      Nije, shatavari čurnu proizvodi Good Care Pharma (Baidyanath).

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *